Welke Kitchenaid mixer past het beste bij mij?

Al een lange tijd staat hij bij mij op mijn verlanglijstje: een Kitchenaid mixer. Zeker wanneer ik weer een seizoen Heel Holland Bakt heb gevolgd, begint het bij mij te kriebelen. Er zijn echter veel verschillende mixers van Kitchenaid. Ik neem je mee in mijn zoektocht. Wellicht vind jij er dan ook één die bij je past!

Kitchenaid mixers
Zoals gezegd zijn er een aantal verschillende Kitchenaid mixers. Om een goed beeld te krijgen welke het beste bij jou past, licht ik ze hieronder even toe. Daarnaast kun je jouw mixer uitbreiden want er zijn enorm veel Kitchenaid accessoires verkrijgbaar. De eerste Kitchenaid mixer is ontwikkeld in 1919. In al die jaren is de keukenmixer uitgebreid, verbeterd en zijn er verschillende modellen ontworpen: de Classic, Artisan, Mini, Heavy Duty en Professional.

Kitchenaid Classic
De Kitchenaid Classic is te herkennen aan de kom zonder een handvat. Hij is alleen verkrijgbaar in wit en is echt een basismodel. Dat zie je alleen ook terug in de prijs want hij is het goedkoopste. Hij is geschikt voor de beginnende kok. Ideaal om bijvoorbeeld brood mee te bakken. Hoewel ikzelf echt een beginnende bakker ben, zou dit model ideaal zijn voor mij. Toch vind ik persoonlijk het design een beetje basic (niet echt een eyecatcher in je keuken).

Kitchenaid Artisan
De Artisan is het meest bekende model. Hij is in verschillende varianten verkrijgbaar. Het verschil tussen deze varianten zit hem in de inhoud van de mengkom en de accessoires die je erbij krijgt.